Tiistaina lähdin ajamaan Sysmään. Siellä oli tiedossa muutamia pieniä avustavia tehtäviä perheenjäsenen muuttopuuhissa.

Vettä jaksoi sataa koko päivän, välillä enemmän välillä vähemmän. Yöpaikaksi olin buukannut huoneen entisestä viljamakasiinista. Sinne oli muutama kilometri Sysmän keskustasta, mutta ilman navigaattoriin asetettua osoitetta, en olisi perille löytänyt. Muita majoittujia ei ollut, joten koko makasiini eli 5 huonetta oli yksin minun. Vähän mua huolestutti, kun ulko-ovea ei saanut lukkoon, ainoastaan huoneen ovessa oli haka sisäpuolella. Mutta emäntä vakuutti, ettei sinne ketään ole koskaan eksynyt. Sateen ropina, katolla hyppivät linnut ja/tai oravat, tuulessa hakkaavat puunoksat ja mitkä liekään kaikki rasahdukset ja rapinat säpsähdytti mut hereille monta kertaa yössä. Kylmäkin oli, onneksi olin saanut huoneeseeni irtopatterin. Eli eipä tullut aamulla mieleenkään pulahtaa järveen, vaikka ihan sen äärellä olinkin.

Läksin kotimatkalle pienempää tietä Asikkalan ja Vääksyn kautta. Maisemat olivat kauniita: peltoja, komeita metsiä ja järvinäkymiä vuorotellen. Pulkkilan harjulla tie kiemurtaa kapeaa kannasta ihan kuin Punkaharjulla.

Asikkalan keskustasta löytyi söpö Sisustuskahvila Kardemumma, jossa oli myynnissä kaikenlaista ihanaa pikkutavaraa, mutta tyydyin nauttimaan vain herkullisen marjapiirakkapalan kahvin kera. Edellisenä päivänä käytiin Sysmässä samantyylisessä sisustuspuoti-kahvilassa.

Poikkesin vielä Lahden eteläpuolella Kärkkäisen "tavarataivaaseen". Siellä tein ison investoinnin vaelluskenkiin. Mukaan lähtivät nupukkinahkaiset Lowa Mauria goretexit. Ne soveltuvat monipuoliseen retkeilyyn ja vaeltamiseen kaikkina vuodenaikoina. Haaveena siintää josko joskus tulevaisuudessa pääsisin Alpeille vaeltamaan. Sitä ennen ne on ajettava sisään täällä kotikulmien pikkuretkillä.

Tänään sade taukosi ja aurinko paistoi aamusta alkaen. Ystävien kesken oli sovittu iltapäiväksi tapaaminen terassilla. Niinpä valtasimme rantatuolit sopivasti ennen suurempaa ryysistä Allas Sea Poolilta. Ei päästy päivänvarjon alle, joten kohta siinä oli jo liiankin kuuma. Virvokkeet nautittuamme lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, ja päädyttiin lopulta mukavaan, konstailemattomaan italialaiseen ravintolaan Etelä-Espalla.