Ensimmäisen kesälomapäivän ja juhannusaaton kunniaksi lähdin retkelle Kotkaan. Meitä oli muutama autokunnallinen pääkaupunkiseudun ihmisiä ja oppaanamme toimi kotkalainen, kokenut retkien järkkääjä. 

Nousimme Sapokan satamasta juhannuskoivuin koristeltuun Jaana-alukseen ja suuntasimme Rankin saareen. Vanhassa Sotkussa nautimme lohikeittolounaan ja jälkkäriksi solttupoikeinkin suosiossa olleet munkkikahvit.

Mantereen pilviverho ei yltänyt saarelle saakka, joten kävelimme kauniissa aurinkoisessa kesäsäässä eteläkärjen rantakallioille. Linnuston puolesta maisema oli hyvin hiljainen, vain muutamia lokkeja, tiiroja ja merimetsoja oli liikkeellä.

20170623_154620.jpg

20170623_172317.jpg

Paluumatkalla erähenkisin osa ryhmästämme jäi muutamaksi päiväksi telttailemaan Lehmäsaareen. Hauskan näköinen ulkoilusaari aivan Kotkan kaupungin kupeessa: hyvinvarustellut grillikatokset, mainiot hiekkarannat ja hyvä laituri rantautumiseen.

Maihin päästyämme jatkoimme loppuporukalla Sapokan vesipuistoon. Siellä riittikin ihasteltavaa joka askeleella. Monenväriset rhodot olivat parhaimmassa kukassaan, samoin kultasateet ja monet muut kukat ja pensaat. Kiipesimme vesiputouksen yläpuolelle ja siellä oli mielenkiintoinen kivipuisto, jossa esiteltiin suomalaisia kivilajeja. Pitkin puistoa on ripoteltuna eläinaiheisia pronssipatsaita jäniksestä ja kissasta lammesta nousevaan hylkeen päähän.

Vesipuisto on perustettu reilut 20 vuotta sitten ja on monipuolisuudessaan todella upea ja vierailun arvoinen paikka. Voin vain kuvitella sen tunnelmaa hämäränä syysiltana, sillä kasvuston seassa näytti olevan paljon erilaisia valaisimia. Ehkäpä palaan Kotkaan joskus loppukesällä ;)

20170623_183250.jpg

20170623_175002.jpg